Romige aardappelschotel

Romige aardappelschotel

Romige aardappelschotel

Aantal personen: 4

Bereidingstijd:

Ingrediënten

1 kg aardappelen
1/4 liter slagroom
1/4 liter melk
1 teentje knoflook
25 gr boter
zout, peper

Bereiden

Schil en was de aardappelen en snijd ze in heel dunne plakjes.
Doe de slagroom en de melk in een kom.
Pel de knoflook en pers die erboven uit.
Verdeel de boter in kleine stukjes.
Vet een lage wijde ovenschotel (11/2 liter) dik in, leg hierin een laagje
aardappelschijfjes, bestrooi die met zout en peper en ga zo door tot alle
aardappelschijfjes in de ovenschotel liggen.
Schenk het slagroommengsel erover en verdeel er de boterstukjes over.
Verwarm de oven voor op 150°C en laat de aardappelschijfjes in het
midden van de oven in 50 minuten gaar worden en goudbruin kleuren.
Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




KokenKoken

Toprecepten

Basisrecept pannenkoeken
Mediterrane krieltjes
Bladerdeeg met pesto en kaas
Mexicaanse burrito met kip
Courgettesoep
Luxe salade met garnalenspiesjes
Verse pastasaus uit de blender
Aziatische vega kipstukjes met sugar snaps
Worteltjes met romige dillesaus